Massivedynamic.co
  • Text Hover
42. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali esittää
3. Oulun lastenelokuvafoorumi
Tiistaina 14. marraskuuta
Katso foorumin tallenteet Vimeosta alla olevien linkkien kautta!
Yleisöosio - Kirjasta Elokuvaksi
Kansainvälinen osio englanniksi
Festivaali järjesti kolmannen Oulun lastenelokuvafoorumin tiistaina 14.11.2023. Oulun lastenelokuvafoorumi on Suomen oloissa ainutlaatuinen kansainvälinen elokuva-alan ammattilais- ja yleisötapahtuma, jossa käsitellään lasten- ja nuortenelokuvan - niin pitkän kuin lyhyen tilaa ja tulevaisuutta.

Päivän moderaattorina toimi ohjaaja Roope Olenius.
Yleisöosio aamupäivällä (klo 10–12)

Yleisöosion kielenä on suomi. Teemana on Kirjasta elokuvaksi, jossa paneudutaan sovittamisen ihanuuksiin ja haasteisiin niin käsikirjoituksen kannalta kuin itse elokuvan aidon miljöön ja ajankuvan kannalta. Suuri kysymys on, modernisoidaanko klassikkoja vai ollaanko uskollisia.

Mukana aiheesta puhumassa ovat mm. Pertsa & Kilu – faaraon sormus -elokuvan käsikirjoittaja Nina Linnovaara, Susikoira Roi -elokuvan käsikirjoittajat Antti Kairakari ja Aleksi Puranen sekä Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvan ohjaaja/käsikirjoittajat Väinö Weckström ja Jarkko Felin.
Ammattilaisosio iltapäivällä (klo 13–16)

Osio on suunnattu elokuva-alan ammattilaisille ja opiskelijoille ja se on englanninkielinen. Silloin elokuvantekemistä tarkastellaan mm. sekä nais- että maahanmuuttajanäkökulmista. Tutustutaan myös muutamaan uuteen pohjoismaiseen erikoisuuteen.

Puhujina ovat mm. Fractures-tv-sarjan näyttelijä, käsikirjoittaja Kolbrún Anna Björnsdóttir, Alfons Ylisäikky luokkaretkellä -elokuvan tuottaja Nicole Kellerhals sekä saman elokuvan ja Maagisten eläinten koulu -elokuvan käsikirjoittaja John Chambers ja Sirkus jumissa -dokumentin ohjaaja, käsikirjottaja Natalie Halla, näyttelijä ja elokuvantekijä Veera W. Vilo, ohjaaja ja tuottaja Antonia Ringbom, Kakka, kevät ja muita mutinoita -elokuvan ohjaaja Heiki Ernits, Revontulten räppäri -elokuvan ohjaaja Petteri Saario, UFO Sweden elokuvan ohjaaja Albin Pettersson ja Håkån Bråkån -elokuvan ohjaaja Ted Kjellsson.