Massivedynamic.co
Tietoa festivaalista
Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 
on Oulussa vuosittain järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. 
Festivaali ajoittuu marraskuuhun ja sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry.
  • Text Hover
Festivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä lukuisia elokuvia, joita ei voi nähdä missään muualla Suomessa. Tapahtuma esittelee uutta kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvatuotantoa monipuolistaen Oulun alueen kulttuuritarjontaa. Kohderyhmänä ovat erityisesti paikalliset lapset ja nuoret perheineen. 
Elokuvafestivaali jakautuu neljään kilpasarjaan: Lastenelokuvien kilpailu, Nuortenelokuvien kilpailu, Kotimainen- sekä Kansainvälinen kilpailu. Festivaalilla jaetaan lastenelokuvien kilpailun Tähtipoika-palkinto, nuortenelokuvien kilpailun Global Future -palkinto, kotimaisen kilpailun Katso Minuun -palkinto, sekä ECFA-palkinto parhaalle eurooppalaiselle lastenelokuvalle. Kilpasarjojen lisäksi festivaalielokuvia nähdään myös erikoissarjoissa, joita ovat mm. lyhytelokuvat, maailmanpyörä, klassikot sekä muut vaihtuvat teemat.
  • Text Hover
  • Text Hover
Festivaalilla vierailee vuosittain merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä tekijävieraita. Lisäksi festivaalilla nähdään myös monipuolista ja mielenkiintoista oheisohjelmaa. 

Elokuvia esitetään festivaaliviikon aikana Kulttuuritalo Valveella Valvesalissa sekä elokuvateatteri Studiossa. Muita esityspaikkoja ovat tyypillisesti myös Finnkino Plaza Oulu, Oulun kaupunginkirjasto sekä Tiedekeskus Tietomaa. 
Elokuvafestivaali tekee vuosittain monipuolisesti yhteistyötä alueen muiden kulttuuritapahtumien, yhdistysten ja yritysten kanssa. Erityisesti vahva alueellinen kouluyhteistyö mahdollistaa satojen koulu- ja päiväkotiryhmien osallistumisen elokuvafestivaalille joka vuosi. 
  • Text Hover
  • Text Hover
Kävijää vuosittain
Oulun kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalia on järjestetty Oulussa jo vuodesta 1982 lähtien. Festivaali on pitkäjänteisellä toiminnallaan vakiinnuttanut asemansa Oulun alueen kulttuuritarjonnassa ja se kerää vuosittain elokuvien pariin noin 30 000 kävijää.