Massivedynamic.co
Tietoa festivaalista
Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 
on Oulussa vuosittain järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. 
Festivaali ajoittuu marraskuuhun ja sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry.
  • Text Hover
Festivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä lukuisia elokuvia, joita ei voi nähdä missään muualla Suomessa. Tapahtuma esittelee uutta kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvatuotantoa monipuolistaen Oulun alueen kulttuuritarjontaa. Kohderyhmänä ovat erityisesti paikalliset lapset ja nuoret perheineen. 
Elokuvafestivaali jakautuu viiteen kilpasarjaan: Lastenelokuvien kilpailu, Nuortenelokuvien kilpailu, Kotimainen kilpailu, Paras eurooppalainen lastenelokuva ja Paras eurooppalainen lasten lyhytelokuva.

Festivaalilla jaetaan Lastenelokuvien kilpailun palkinto, nuortenelokuvien kilpailun Global Future -palkinto, kotimaisen kilpailun Katso Minuun... -palkinto sekä ECFA-palkinnot parhaalle eurooppalaiselle lastenelokuvalle ja lasten lyhytelokuvalle. Kilpasarjojen lisäksi festivaalielokuvia nähdään myös erikoissarjoissa, joita ovat mm. lyhytelokuvat, maailmanpyörä, klassikot sekä muut vaihtuvat teemat.
  • Text Hover
  • Text Hover
Festivaalilla vierailee vuosittain merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä tekijävieraita. Lisäksi festivaalilla nähdään myös monipuolista ja mielenkiintoista oheisohjelmaa. 

Elokuvia esitetään festivaaliviikon aikana Kulttuuritalo Valveella Valvesalissa sekä elokuvateatteri Studiossa. Muita esityspaikkoja ovat tyypillisesti myös Finnkino Plaza Oulu sekä Oulun kaupunginkirjasto. 
Elokuvafestivaali tekee vuosittain monipuolisesti yhteistyötä alueen muiden kulttuuritapahtumien, yhdistysten ja yritysten kanssa. Erityisesti vahva alueellinen kouluyhteistyö mahdollistaa satojen koulu- ja päiväkotiryhmien osallistumisen elokuvafestivaalille joka vuosi. 
  • Text Hover
  • Text Hover
Kävijää vuosittain
Oulun kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalia on järjestetty Oulussa jo vuodesta 1982 lähtien. Festivaali on pitkäjänteisellä toiminnallaan vakiinnuttanut asemansa Oulun alueen kulttuuritarjonnassa ja se kerää vuosittain elokuvien pariin noin 30 000 kävijää.