Massivedynamic.co
Oheistapahtumat
Näyttelyt
40-vuotisjuhlanäyttely
Valvegalleriassa 6.–28.11.
  • Animaattori Tini Sauvon animaatioplansseja, alkuperäispiirroksia ja figuureja elokuvista Kukon ja kanan sauna, Minulla on Tiikeri ja Myyrän aarre.
  • Oulun Taidekoulun teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Myyrä-elokuvista hahmon luojan Zdeněk Milerin syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi.
  • Festivaalin 40-vuotista historiaa esitteleviä festivaalijulisteita, käsiohjelmia sekä muuta esineistöä.   
  • Text Hover
Kirjasta elokuvaksi -näyttely
Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla 8.–21.11.
Esittelee teoksia, jotka ovat innoittaneet elokuvantekijöitä ja päätyneet valkokankaalle festivaalilla.  
Lumo Light Festival
Valveen kahvilassa 19.–21.11.
Oulun kaupungin koululaisten valoteos.

Luova luokka – Mitä kuuluu mediakasvatus? 
  • Text Hover
Torstai 18.11.2021
Alustukset: klo 9–12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali
Työpajat: klo 13 alkaen
Aamupäivän puheenvuorot striimataan. Työpajoja ei ole mahdollista seurata striimin kautta. 
Luova luokka -seminaarin ajankohtaisia aiheita tänä vuonna ovat STEAM-opetus, uudet lukutaidot, tunteet ja media, tunnetaidot sekä positiivinen pedagogiikka. Seminaariohjelma koostuu aamupäivän neljästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta. Seminaarin teemoja on mahdollista syventää iltapäivän käytännönläheisissä työpajoissa.  
Anna Rantasila avaa puheenvuorossaan miten eri mediasisällöt meemeistä talousuutisiin vaikuttavat tunteisiin, ja miksi sosiaalinen media voimistaa tunteiden merkittävyyttä. Eliisa Leskisenoja tarkastelee positiivista pedagogiikkaa erityisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Tommi Nevalan puheenvuorossa käsitellään kamerakynän pedagogiikan hyödyntämistä tunnetaitojen oppimisessa. Aamupäivän päätteeksi Jukka Lehtoranta opastaa ohjelmoinnilliseen ajattelun ja sen kehittämiseen. Iltapäivällä on mahdollisuus kuulla professori Juha Röningin puheenvuoro hakkeroinnista ja kyberturvallisuudesta.  
Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. 
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka
  • Text Hover
Oskari-gaala
Oskari-kilpailu 2021

Oskari-Gaala perjantaina 19.11. klo 18.00, Kulttuuritalo Valve

Katso kilpasarjat 8.–21.11. osoitteessa www.kulttuurivalve.fi/oskari-kilpailu