Massivedynamic.co
Oheistapahtumat
Tarinataulunäyttelyt Pikku norsu Babar, Babarin matka & Babarin perhe
Vihannin kirjasto 1.–30.11.
  • Text Hover
Kohtauksia elokuvasta, jonka haluaisin nähdä -näyttely

Valvesalin aula 13.11–19.11.Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen oppilaat tutustuivat elokuvalliseen kerrontaan ja suunnittelivat kohtauksen täysin uuteen elokuvaan. Piirtämällä toteutetuissa teoksissa oppilaat käsittelevät kuvallisen kerronnan avulla itselleen tärkeitä teemoja ja kertovat kuvin millaisia elokuvia he haluaisivat itse tehdä ja nähdä. Näyttelyn teokset on toteuttanut kuvataide-, sarjakuva-, animaatio- sekä arkkitehtuuri, kuvataide ja käsityö -ryhmien 7–20-vuotiaat oppilaat.
  • Text Hover
LUOVA LUOKKA –SEMINAARI: MITÄ KUULUU, TEKOÄLY?
Ke 15.11. klo 9–16, Lapland Hotel Oulu, Kirkkokatu 3

Teemana on tekoäly, jota tarkastellaan taiteen, kulttuurin ja oppimisen näkökulmista. Seminaari tarjoaa oivalluksia ja työkaluja, joita osallistujat voivat hyödyntää omassa ammatillisessa työssään ja luovan toiminnan kehittämisessä.

Puheenvuorot: Digikouluttaja Jukka Lehtoranta puhuu yleisesti tekoälystä. Kuva- ja mediataiteilija Jukka Hautamäki esittelee työskentelyään visuaalisen tekoälyn parissa. Yliopistonlehtori Jari Laru kertoo Generation AI -hankkeesta ja tekoälyn vaikutuksista. Työpajoissa osallistujat pääsevät kokemaan tekoälysovelluksia ja -työkaluja. Työpajojen vetäjinä toimivat aamupäivän puhujat sekä Markus Packalén ja Jukka Marjusaari

Järjestäjät: Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun lastenkulttuurikeskus, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka
  • Text Hover
NORTHERN SCRIPT 2023

Pohjoismainen lyhytelokuvien käsikirjoitustapahtuma Northern Script järjesti elo-syyskuussa useita käsikirjoittamisen etätyöpajoja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa 18–29-vuotiaille nuorille pohjoismaisille käsikirjoittajille. Pohjoismainen tuomaristo valitsi 30 käsikirjoituksen joukosta kymmenen finalistia osallistumaan viisi päivää kestävälle kansainväliselle käsikirjoitusleirille. Kaikki kymmenen finalistia saapuvat Ouluun 15.–19.11. väliseksi ajaksi, vetäjänään färsaarelainen elokuvaohjaaja Andrias Høgenni. Tänäkin vuonna OSAOn medialinjan opiskelijat valitsevat kolme parasta käsikirjoitusta, joiden pohjalta kuvataan kolme lyhytelokuvaa. Lyhytelokuvat esitetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin palkintojenjakotilaisuudessa Valvesalissa lauantaina 18.11. kello 14.

Järjestäjät: Mediametka, OSAO, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali
Kansainväliset yhteistyökumppanit: Nordic Council of Ministers, BUFF International Children’s and Youth Film Festival, Odense Filmværksted  ja The Icelandic Film School