Massivedynamic.co
Oheistapahtumat
Näyttelyt
Tarinataulunäyttelyt Pikku norsu Babar, Babarin matka & Babarin perhe
Kaijonharjun kirjasto 1.–30.11.
  • Text Hover
Lumo Light Festival: Ihan superit sankarit
Valveen kahvilassa 11.11.2022–6.1.2023
Oulun kaupungin koululaisten valaistu yhteisötaideteos.
Kuninkaan kaupungissa
Festivaali-info 14.–18.11.
Hahmoja ja rekvisiittaa Katariina Lillqvistin, Romanikulttuurin museon ja Elokuvaosuuskunta Cagliostron tulevasta animaatiosarjasta.

Animaatiosarja kertoo 7-vuotiaan Feijan muutosta  Juukasta Tukholmaan vuonna 1973. Sen käsikirjoitus perustuu samannimiseen dokumenttiprojektiin, jossa haastateltiin 70-luvulla Ruotsiin muuttaneita suomalaisia romaniperheitä. Animaatiosarjan valmistelussa on mukana suomalaisten yhteistuottajien Ylen, Suomen elokuvasäätiön, AVEKin, Pirkanmaan kulttuurirahaston ja Kirkon mediasäätiön lisäksi ruotsalaisia, tshekkiläisiä ja slovakialaisia kumppaneita.
Mitä onni on?
Sarjakuvagalleria! 14.11–4.12.
Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen linjan oppilaat ovat tekstitaideteoksissaan pohtineet onnellisuutta ja vastanneet kysymykseen mitä onni on? Näyttelyn teokset on toteuttanut kuvataide sekä arkkitehtuuri, kuvataide ja käsityö -ryhmien 7–20-vuotiaat oppilaat. 
  • Text Hover
Hilja Grönfors Trio –romanimusiikkikonsertti
Tiistaina 15.11. klo 18.30 Valvesalissa, kesto 45 min.
VAPAA PÄÄSY!

Hilja Grönfors (laulu), Valtteri Bruun (kitara) ja Kiureli Sammallahti (haitari) muodostavat Hilja Grönfors Trion, joka esittämää romanimusiikkia on nyt festivaalilla ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla.

Heti konsertin jälkeen klo 19.30 animaatioelokuvanäytös Mire bala kale hin – Romanitarinoita eri maista sekä Babybox, kesto 73 min, VAPAA PÄÄSY!

Näytöksessä tekijävieraana mukana ohjaaja ja käsikirjoittaja Katariina Lillqvist.

  • Text Hover
Luova luokka -seminaari
Kulttuurisensitiivinen mediakasvatus
  • Text Hover
Keskiviikko 16.11.2022 klo 9.00–16.00
Hotelli Lasaretti ja Kulttuuritalo Valve
Aamupäivän puheenvuorot striimataanlivenä.
Osallistuminen seminaariin on maksutonta.
Aamupäivän ohjelma koostuu kolmesta puheenvuorosta: TikTok-idoli ja nuoriso-ohjaaja Sakke King kertoo omista kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa. Elina Vainikainen tuo esille, millaisia ovat syrjimättömät ja inklusiiviset puhetavat. Maryam "Mellu" Abuzaid-Ryu avaa sarjakuvien merkitystä erilaisuuden näkyville tuomisesta.
Seminaarin aamupäivän aiheita voi syventää iltapäivän työpajoissa, joita ovat vetämässä aamupäivän puhujat. Näiden lisäksi ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen Antti Haarasen vetämä Uutistyöpaja sekä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin elokuvanäytös asiantuntijavieraineen.
Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka
  • Text Hover
Osallistu YK:n oransseihin päiviin omalla nauhallasi!
YK:n kansainväliset ORANSSIT PÄIVÄT naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi 25.11.–10.12.

Osallistu tekemällä oranssi 1–3 cm leveä, vähintään 1 m pituinen virkattu, punottu tai letitetty nauha ja tuo se keräyspaikkaan!

Keräys: ma 14. – su 20.11. festivaali-info kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7

Nauhat kiinnitetään Valveen ja Madetojan puiston välissä kasvavien puunrunkojen ympärille pe 25.11. (muistopäivä) – la 10.12. (ihmisoikeuksien päivä)

Toteutuksen takana Oulun seudun naisverkosto
Yhteishenkilö: Ulla Kaislaranta, 041 742 2154