Massivedynamic.co
  • Text Hover
Lue Johanna Koljosen raportti NoJSe Think Tankista
Miten lasten- ja nuortenelokuvien tuotanto voi Pohjoismaissa? Miten suoratoistopalvelut ja rahoitukseen liittyvät haasteet vaikuttavat lastenelokuvateollisuuteen? Ovatko Pohjoismaiden vahvat ja kiitetyt rahoitusjärjestelmät yhä voimissaan?

Lokakuussa 2023 pohjoismaisia elokuva-alan ammattilaisia kokoontui Kööpenhaminaan keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiaan, havaintojaan ja kokemuksiaan NoJSe-verkoston järjestämässä ja Creative Europe Median rahoittamassa The Pan Nordic Industry Think Tank on Children's Media -tapahtumassa.

Tutustu Think Tankin tärkeimpiin tuloksiin, jotka media-analyytikko Johanna Koljonen esittelee raportissaan. Raportti on lastenelokuvafestivaalien NoJSe-verkoston ja Göteborgin elokuvajuhlien Nostradamus-hankkeen yhteistyö.
NoJSe – viiden pohjoismaisen elokuvafestivaalin verkosto
NoJse - Nordic Junior Sessions Network - on viiden pohjoismaisen lastenelokuvafestivaalin verkosto, jonka jäseniä ovat:

  • BUFF International Children and Young People's Film Festival Malmössä Ruotsissa 
  • BUSTER Film Festival for Children and Youth Kööpenhaminassa Tanskassa 
  • Kristiansand International Children’s Film Festival Norjassa  
  • Oulun kansainvälinen lasten ja nuorten elokuvafestivaali Suomessa  
  • RIFF Reykjavík International Film Festival Islannissa

Oulun festivaali on ollut mukana perustajajäsenenä vuodesta 2018.

Verkoston tavoitteena on näyttää laadukkaita pohjoismaisia elokuvia lapsille, nuorille, vanhemmille ja kasvattajille eri puolilla Pohjoismaita, mutta myös toimia keskuksena, jossa kaikki pohjoismaisen lasten median ammattilaiset voivat tavata, vaihtaa kokemuksia ja asettaa kunnianhimoisia tavoitteita lasten- ja nuortenelokuvien tulevaisuudelle.

Nuori yleisö eri puolilla Pohjoismaita voi tutustua verkoston yhdessä valitsemiin lyhyt- ja pitkiin elokuviin viidellä festivaalilla Malmössä, Kööpenhaminassa, Reykjavikissa, Oulussa ja Kristiansandissa. Oulun festivaalilla NoJSe-elokuvia voi nähdä mm. Pohjolasta on moneksi –lyhytelokuvapaketissa.

Festivaalien lisäksi opettajat voivat näyttää elokuvia Norden i Skolen -suoratoistoalustan kautta. Alusta tavoittaa yli 30 000 opettajaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Islannissa, Grönlannissa, Lapissa, Ahvenanmaalla ja Färsaarilla. elokuvia on saatavilla seitsemällä eri pohjoismaisella kielellä: norja, tanska, suomi, ruotsi, islanti, grönlanti ja fääri.