Massivedynamic.co
Nuorille 12+Nuortenelokuvat

Ralli verissä

15-vuotias Oliver Solberg on kasvanut ralliperheessä. Hän haluaa olla yhtä hyvä kuski kuin isänsä Petter Solberg, joka on rallin maailmanmestari. Mutta se ei ole helppoa. Menestykseen huippunopean auton ratissa tarvitaan unelmien, taidon ja kovan työn lisäksi hyvä tiimi.

Kukaan ei nouse huipulle yksin. Isän ja äidin kannustuksella Oliver päättää aloittaa matkan, joka vie hänet kauas kotoa ja perheestä. Uudet kuviot ovat rankkoja ja on joskus pelottavaakin kohdata ne yksin, mutta rakkaus autourheiluun ajaa Oliveria eteenpäin kohti yhä huimempia suorituksia ratin takana. Isä ja äiti muistuttavat, että vaikka voittamiseen tarvitaan nopeutta ja kylmiä hermoja, tärkeintä on turvallisuus. Onnettomuus voi sattua pienestäkin ajovirheestä, ja vahinkoja sattuu kuskeista parhaimmillekin. Matka on mutkainen ja vaarallinenkin, mutta ongelmista selvitään – yhdessä.

Katsoja pääsee kurkistamaan Oliverin arjen kiemuroihin, kun hän ajaa nasta laudassa nuoren rallikuskin innolla ja sataprosenttisella kunnianhimolla.


NÄYTÖS

Ke 17.11. klo 18.00 Pakkalan sali
Su 21.11 klo 16.00 Studio | Nuortenelokuvien kilpailun voittajanäytös

SUOSITUS: YLI 12-VUOTIAILLE

89 min
Tekstitys: suomi, englanti
Kieli: norja

Norja 2019
Ohjaus: Daniel Fahre
Käsikirjoitus: Linn-Jeanethe Kyed
Kuvaus: Daniel Fahre, Eivind Aurstad
Leikkaus: Svein Olav Sandem, Kalle Doniselli Gulbrandsen
Musiikki: Johannes Ringen
Päähenkilöt: Oliver Solberg, Petter Solberg, Pernilla Solberg
Tuotanto: Tom Marius Kittilsen, Janne Hjeltnes, Knut Inge Solbu | Fenomen, fenomen.no, post@fenomen.no

AVAINSANAT

dokumentti, ralli, autourheilu, autot, perhe, kunnianhimo

____________________

Dokumentti alkoi hienolla kohtauksella, jossa leikiteltiin äänillä ja valoilla. Se kuvattiin tavalla, joka herätti kiinnostusta myös ihmisissä, jotka eivät rallia katsele.

Dokumentin kisakohtaukset loivat jännitystä, joten sitä oli mieluisa katsella.

Mielestämme dokumentti soveltuu parhaiten moottoriurheilusta kiinnostuneille, mutta tietenkin muutkin voivat siitä nauttia.

- Emma, 14 v., Reeta, 15 v.