Massivedynamic.co
Lastenelokuvat

NUORUUS PELISSÄ

Dokumentti maailman suurimmasta lasten jalkapalloturnauksesta Norway Cupista. Afnan Palestiinasta, Khalidi Yhdysvalloista, Yu Kiinasta, Fred Brasiliasta ja Anna Norjasta ovat treenanneet kovasti valmistautuessaan otteluihin. Heidän lähtökohtansa ovat erilaiset, ja perheillä on omat vaatimuksensa ja odotuksensa. Pelaajat kohtaavat odottamattomia esteitä: epäoikeudenmukaisia erotuomareita, koti-ikävää sekä missattuja maaleja mutta myös onnistumisia, iloa ja uusia ystäviä.


Näytös

Valvesali ti 15.11. klo 16.30 | Liput 3 e

SALLITTU KAIKENIKÄISILLE

Norja – Tanska – Suomi 2021 | 90 min
Kieli: norja, englanti, kiina, portugali, arabia | Tekstitys: suomi, englanti

Alkuperäinen nimi: Bortebane
Ohjaus, käsikirjoitus: Line Hatland
Kuvaus: Tore Vollan, Viggo Knudsen, Jónína Guðbjartsdóttir, Håvard Fossum
Leikkaus: Matti Näränen, Katja Pällijeff, Mari Monrad Vistven
Musiikki: Kate Havnevik
Tuotanto: Ingvil Giske, Mari Monrad Vistven | Medieoperatørene as; Malene Flindt Pedersen | Hansen & Pedersen; Ari Matikainen | Kinocompany ltd.
Levitys: [ida@kinocompany.fi] Magnetfilm GmbH, info@magnetfilm.de, www.magnetfilm.de

Avainsanat

jalkapallo, dokumentti, perhe, joukkuehenki

Faktalaatikko

Norway Cup on maailman suurin 10–19-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattu jalkapalloturnaus. Vuonna 2016 saavutettiin kaikkien aikojen ennätys, kun Norway Cupiin osallistui 2199 joukkuetta, tavallisesti joukkueita on 1400–1700.

Norway Cupin järjestää Bækkelagets Sportklub, ja kaikki alkoi vuonna 1972 420 joukkueen ja 8400 osallistujan voimin. Norway Cup on pelattu joka vuosi vuodesta 1972 lähtien, paitsi ei aikataulusyistä vuonna 1976.

Vuosien varrella osallistujia, pelaajia ja tuomareita on ollut 127 maasta. Lisäksi monet pitävät Norway Cupia naisten jalkapallon kehtona Norjassa. Tyttöjoukkueita on ollut mukana alusta alkaen, ja vuonna 1972 mukana oli kahdeksan tyttöjoukkuetta. Tämä tapahtui neljä vuotta ennen kuin Norjan jalkapalloliitto tunnusti virallisesti naisten jalkapallon.

1600 Bækkelagets Sportsklubin yli 2800 jäsentä tekee vapaaehtoistyötä Norway Cupin aikana. Tämä tarkoittaa yhteensä yli 60 000 vapaaehtoistyötuntia vuodessa.

https://norwaycup.no/