Massivedynamic.co
AV-Arkki: Kenen luonto 10+Lyhytelokuvat

AV-Arkki: Kenen luonto?

Kenen luonto? -elokuvien teemat tarkastelevat ihmisten suhdetta luontoon, luonnon monimuotoisuutta, sitä, miten näemme itsemme osana ympäristöä ja miten käytämme luontoa hyödyksemme.

KATSO ELOKUVAT
Näytös

Online
Sallittu kaikenikäisille

Lyhytelokuvapaketti sisältää elokuvat:
PLASTIC CHILD

2016 | 12 min
Plastic Child kertoo nuoren pojan matkasta läpi saastuneen muovisen maailman. Hänellä on perintönä yksi ainut elävä kasvi, joka suo hänelle hengitettävää ilmaa ja tuo lopulta toivoa ihmiskunnalle.

Encounter

2016 | 11 min
Encounter on lyhytelokuva, joka tarkastelee ihmisen halua lähestyä ja ymmärtää luonnossa elävää eläintä. Se kuvaa epätavallista tilannetta, jossa eläin on tarkkailija ja ihminen tarkkailun kohde.

BREATH

2018 | 4 min
Kokeellinen kollaasielokuva ihmisen, kasvien ja maan hengityssymbioosista. Taideteoksen avulla voi oppia esimerkiksi biologiasta. Teos tukee asian ymmärtämistä ja mahdollistaa samalla taiteellisen kokemuksen.

CHASING WATERFALLS

2016 | 4 min
Chasing Waterfalls on sarja muilta varastettuja poseerauksia. Videossa ihmiset ottavat selfieitä tai poseeravat matkakohteissa: vesiputouksen äärellä, meren rannalla ja vuoren kielekkeellä. Tarinan mukaan vesiputouksen takana luolassa on piilossa aarre. Onko myös kuvan takana aarre? Voimmeko tavoittaa kuvilla jotain, mihin muuten emme pääse käsiksi?

KUOLAN KUKAT

2014 | 3 min
Kuolan kukat on stillkuvista ja timelapse-videoista yhdistetty yksikanavainen videoteos. Kuvastossa limittyvät päällekkäin sekä Kuolan niemimaan tehdasmaisemat että samoilta paikoilta poimitut ja kuivatut kukat. Lisäksi mukana on kuvia kasveista taiteilijan isän vanhasta herbaariosta.

SAARI

2017 | 3 min
Autot liikkuvat maalatun pinnan takana. Pinnan takaa paljastuu raaputtamalla liikenteenjakaja, jossa kasvaa pieniä mäntyjä. Raitiovaunut ja ihmiset kulkevat ohi. Liikenteenjakaja on outo kappale kaupunkiluontoa.

Avainsanat

luonto, eläimet, kasvit, ympäristö, kierrätys, tulevaisuus